Belföld

Kiengedték az elmegyógyintézetből a Teréz körúti robbantót

Kiengedték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből P. Lászlót – tudta meg a 24.hu. A Teréz körúti robbantás miatt életfogytiglanra ítélt férfit már vissza is vitték Vácra, ahol a kórházba szállítása előtt raboskodott. Úgy tudjuk, hogy a P. Lászlót egy egyfős zárkában helyezték el, folyamatos megfigyelés alatt tartják és kamerával lesik minden mozdulatát. P. László jelenleg jól van és állítólag nincs vele semmi gond. A napi egyórás sétára is szívesen kimegy a börtön udvarára.

Beszéltem a fiammal azóta, hogy visszakerült. Azért is viselkedik normálisan, mert tudja, hogy a Kúriára visszük az ügyet. Ez egy színjáték volt, minden kétséget kizáró bizonyítást szeretnénk.

– mondta P. László édesapja.

Ahogyan nem sokkal az ítélethirdetés előtt megírtuk: az igazságügyi szakértői vélemény szerint beszámítható, ám többször is elmebetegeknek járó terápiában részesült P. László, amióta börtönben van. Szikinger István, a férfi ügyvédje korábban lapunknak azt mondta: védencét 2017. március 31-én vitték be először az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet neuropszichiátriai osztályára. Itt több mint egy hónapig haloperidol- és rivotrilinjekciós terápiában, illetve gyógyszeres kezelésben részesült.

2017. december 13-án P. Lászlót ismét bevitték az IMEI neuropszichiátriai osztályára, ahol nyolc napig ismét haloperidol- és rivotrilinjekciós terápiában részesült. Karácsony előtt három nappal vitték vissza a börtönbe ahol esetenként 2 milligramm rivotrilt kapott, majd megszüntették a gyógyszeres kezelését. Úgy tudjuk, hogy P. Lászlót azóta többször is bevitték az IMEI-be, de komolyabb kezelésre ahogy most, úgy ezeken sem szorult.

P. Lászlót az ítélőtábla egy hónappal ezelőtt minősített emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte, azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva bocsátható szabadon feltételesen. A táblabíróság a történteket terrorcselekmény bűntettének minősítette. P. Lászlót emellett kötelezték az eljárás során felmerülő 110 millió forintos bűnügyi költségből 40 millió forint megfizetésére is.

Teréz körúti robbantás: elmebetegeknek járó gyógyszerekkel kezelték P. Lászlót
Az ügyész súlyosítást, a védelem felmentést kért másodfokon.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik