Belföld

1500 forint értékű segélycsomagjáért vertek össze egy rászorulót

A Tatai Járási Ügyészség  rablás bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ellen a tatai férfi ellen, aki összevert egy rászorulót azért, hogy megszerezze az 1500 forint értékű segélycsomagját.

A férfi és élettársa egy tatai családi házban élt, ahol időnként megjelent az ismerősük, és ott aludt. A nehéz helyzetben lévő sértett a házban felejtette a telefonját, ezért visszament a házhoz, hogy visszakérje. A férfi kivitte a telefont a kapuhoz, és átadta neki. Ezt követően összevesztek és az elkövető felpofozta az ismerősét, aki kezében szorongatta azt az 1.500 forint értékű élelmiszer segélycsomagját, amit előzőleg a Családsegítő Szolgálattól kapott.

A férfi elvette tőle a segélycsomagot azzal a megjegyzéssel, hogy az kell az élettársának. A rászoruló megpróbálta visszakérni tőle, de a férfi nem adta, hanem legalább három alkalommal arcon rúgta, hogy megtartsa.

A férfi a bántalmazással orrcsonttörést és hámhorzsolásos sérüléseket okozott. A büntetlen előéletű férfi már az előkészületi ülésen beismerte a bűnösségét, amit a bíróság el is fogadott Ere figyelemmel további bizonyításra nem került sor, a bíróság az ítéletét az előkészítő ülésen meghozta.

A Tatai Járásbíróság elfogadta az ügyészség mértékes indítványát, ennek alapján 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit, és 1.500,-Ft vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik