Belföld

Bepálinkáztak, majd azt játszották, hogy ki üt erősebbet, egyikük belehalt

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfival szemben halált okozó testi sértés, egy másik férfival szemben pedig segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat, mert a közös pálinkázás során az egyik férfi úgy megverte a társát, hogy elvesztette eszméletét, és mivel nem hívtak hozzá orvost, később belehalt a sérüléseibe.

A vádlott és a későbbi áldozat homokfúvót szerelt az egyik Komárom-Esztergom megyei településen, ahol az elkövető lakott. Munka közben összesen másfél liter pálinkát ittak meg együtt. Az esti órákban áthívták magukhoz az ügy másik vádlottját is. Az elsőrendű vádlott és a sértett veszekedni, majd birkózni kezdett egymással.

Ezt követően az elkövető arról győzködte a barátait, hogy ő „ütőképes”, ennek illusztrálására egy alkalommal jobb öklével a plafonba ütött, ami ettől az átszakadt. A későbbi áldozat a másodrendű vádlottat provokálta, kérte őt, hogy üsse meg, de ő erre nem volt hajlandó, mire a sértett ütötte meg őt.

Ilyen előzmények után az elsőrendű vádlott arra kérte a későbbi áldozatot, hogy üsse meg, amilyen erősen csak tudja. A sértett erre ököllel megütötte a jobb arcfelén a férfit, aki az arcát még oda is fordította az ütéshez. Ezután a férfi lendületből, nagy erővel, ököllel, legalább 10 alkalommal megütötte a sértett arcát, és fejét. A férfi az ütésektől eldőlt, eszméletét vesztette.

A két férfi kihúzta az udvarra, ott egy hordónál megmosdatták, de nem tért magához. Ezt követően visszahúzták a szobába, ott egy kanapénak döntve ültették le, majd magára hagyták és távoztak a szobából. Amikor tíz perc múlva visszatértek azt látták, hogy a sértett orra már nem vérzik, és a levegőt is tisztábban veszi. Az elsőrendű vádlott lefektette az ágyra, és megnyugtatta társát, hogy nem lesz baja. Ezért a férfi úgy hagyta el a házat, hogy nem hívott orvost a megvert férfihez.

Az összevert férfi azonban olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy  az éjszakai órákban meghalt. Ezt az elkövető másnap hajnali 5 órakor észlelte.

Az ügyészség négy év börtönt kért az elkövetőre, a másodrendű vádlottal kapcsolatban pedig azt kérte a Tatabányai Törvényszéktől, hogy 2 év próbára bocsátásra ítélje, ha az előkészítő ülésen beismerik a bűncselekményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik