Belföld

Rendőrök mentek a Pesti Srácok főszerkesztőjéért

Huth Gergely szerint „az ázsiai diktatúrák sokkal kiszámíthatóbbak”, Czeglédy Csaba szerint azonban kiváltságos a főszerkesztő.

A Blikk ír arról, hogy rendőrök mentek hajnalban Huth Gergelyért, a kormánypárti Pesti Srácok főszerkesztőjéért, hogy egy sajtóper bírósági tárgyalására elvigyék. A pert egyébként Czeglédy Csaba indította a portál ellen.

Megvan a téma mára az oviban: apáért rendőrök jöttek. Üzenem a kretén bíróságnak, hogy az aktuális, milliomodik sajtóperünk előző tárgyalására is elmentem és a maira is el fogok, kár ugráltatni szerencsétlen zsarukat

– idézi a Blikk Huth (nem nyilvános) Facebook-bejegyzését. A lapnak egyébként azt mondta, nem nyitott ajtót, amikor lakásán csengettek, de a gyermeke az óvoda felé egész úton arról beszélt, hogy „el akarták vinni apát a rendőrök”.

Amúgy meg ballib hazugság, hogy ez egy ázsiai diktatúra. Az ázsiai diktatúrák sokkal kiszámíthatóbbak

– ezt szintén a Facebookon írta Huth, aki később hozzátette, hogy ezzel „a hazai jogszolgáltatás minőségére” gondolt.

Pénteken Gulyás Márton ellenzéki aktivista ellen adtak ki bírósági elfogatóparancsot, mert nem jelent meg egy februári tárgyaláson. Ő a rendőrségen feladta magát, a hétvégét a Gyorskocsi utcai fogdában kellett töltenie.

Frissítés: Facebook-oldalán Czeglédy is írt az esetről, ami szerinte épp azt mutatja, hogy a magyar rendőrség nem mér azonos mércével, vannak kiváltságosok. Mint írta, a per a Pesti Srácok két munkatársa, főszerkesztője, és informátoruk, Szabó Bálint ellen zajlik, az elővezetésre pedig azért volt szükség, mert sem Szabó Bálint, sem Füssy Angéla, sem Huth Gergely nem jelentek meg a korábbi tárgyaláson.

Közülük Szabót kedden elővezették a rendőrök, Huth pedig legalább magától bement a bíróságra. Füssy viszont Czeglédy szerint gyermekére hivatkozva nem engedelmeskedett a nála megjelenő rendőröknek, akik nem állították elő őt a bíróság utasítása ellenére. Ehelyett megígérte, hogy megjelenik a következő tárgyaláson, amit elhittek neki.

Az a Füssy Angéla, aki fröcsögve-röhögve számolt be arról a PestiSrácok oldalán, hogy kétgyermekes kolléganőimet hogyan vették őrizetbe, elküldheti a rendőröket a gyermekére hivatkozva. Huth Gergelynél pedig kopognak a rendőrök, aztán elmennek

– foglalta össze a történteket Czeglédy.

Ma volt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a magyarországi álhírgyártás zászlóshajójának számító, PestiSrácok nevű…

Közzétette: Dr. Czeglédy Csaba – 2019. április 2., kedd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik