Belföld

Bayer Zsolt: „Kifelé a néppártból, de gyorsan!”

Szerinte a Fidesznek nem kellenek olyan gyáva és becstelen nyomorultak, mint Manfred Weber.

A Magyar Nemzetben a Fidesz-alapító publicista, miután a minap parlamenti téma lett, hogy – szerinte – annak nevezte Manfred Webert, ami, most elmagyarázza, miért az, ami.

Weber nyomorult ember. Már abban az értelemben, hogy az ember bizony nyomorulttá válik, ha soha nem mondhatja ki őszintén azt, amit gondol.

Bayer Zsolt szerint ennek oka az Orbán Viktor által emlegetett „soft power”, ami Nyugaton meghatározza a politikusok és egyszerű polgárok szólás- és gondolatszabadságát is.

Azt írja, Németországban kirúgják a munkahelyéről, aki bírálja a migrációs politikát, határozottan konzervatív a véleménye, esetleg fenntartásait hangoztatja a genderelméletről. Ha ezt egy politikus teszi, annak vége, miközben ezt nevezik liberális demokráciának,

s jó Pangloss mesterként ismételgetik, hogy ez a létező világok legjobbika.

Szájer József mesélte neki, hogy finn képviselőtársa elismerte, azért hazudott a Fidesz kizárásáról a néppárti frakcióból, mert ha nem ezt kommunikálja, szétcincálja a sajtó.

Weber (és a többi) nyomorult emberek. Annyit kell hazudniuk, hogy elnyerjék a velejéig „liberális” (valójában náci) soft power kegyét, hogy a végén nincs más választásuk, mint önmaguknak is hazudni.

Bayer Zsolt szerint erről szólt a kommunizmus is. Ők a Fideszt is azért alapították, hogy ne kelljen senkiháziakkal kompromiszumot kötniük.

Torta a Fidesz 31. születésnapi ünnepségén 2019. március 30-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

 

 

Bayer szerint a Nyugat nyomorultjai, közöttük Manfred Weber, nem ezt választották, inkább elárulják elveiket, hitüket és barátaikat, hogy jó káderek lehessenek.

Vagyis gyávák és becstelenek. És kijelentik, hogy nekik immáron a mi szavaza­tainkra sincs szükségük, nem akarnak a mi szavazatainkkal bizottsági elnökök lenni.

Weberrel Bayer ebben egyetért és fejedelmi többesre is vált,

mi sem akarjuk, hogy maga a mi szavaza­tainkkal legyen bizottsági elnök. Maga ugyanis az, ami.

Azért kell kilépni az Európai Néppártból, mert az maga a mocsár, a Fidesz sem maradhat sokáig „gyáva gazemberek” közt elvszerű és önazonos.

Kifelé a néppártból, de gyorsan!

Nézőpont: A néppárti vita használt a Fidesznek, nőtt a támogatottsága
A Nézőpont Intézet szerint a Fidesz-KDNP egy most vasárnapi választáson 56 százalékot szerezne.

 

Kiemelt kép: Orbán Viktor, Bayer Zsolt, Gulyás Gergely és Szájer József a Fidesz 31. születésnapi ünnepségén március 30-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik