Belföld

Szájer József: „Nem mi kezdtünk el ugrálni”  

Szerinte a magyar kormánynak a magyar és az európai polgárok védelme az első.

Bayer Show-ban Szájer József azt mondta, a Fidesz addig érdekelt az Európai Néppárt sikerében, amíg az eredményesen tudja alakítani Európa jövőjét. A Fidesz EP-képviselője (és bölcse) közölte: a kormánynak a magyar és európai polgárok védelme az első. Az Európai Néppártban néhányan nem szeretnék, ha a Fidesz május 26-a után is meghatározó erő lenne a pártcsaládban.

Nem mi kezdtünk el ugrálni, hanem néhány apró pártocska az európai néppárt perifériáján.

A Fidesz tisztában van identitásával, ennek megfelelően keres szövetségeseket – tette hozzá.

Nem valami szerelmi viszonyról van szó, hanem Magyarország érdekeiről. El tudja-e érni Magyarország európai szinten azt, amit akar, tudjuk-e mi kereszténydemokrata politikusok képviselni azt, amit a magyar emberek akarnak az európai színtéren?

Az EU lenézi az európaiakat, amikor ellenőrizetlenül beenged bárkit, és az emberi jogokra hivatkozva nem tartja fontosnak a biztonságot – mondta Szájer József arról, hogy Budapesten fogtak el egy terrorizmussal gyanúsított szír férfit.

Az európai polgárok emberi jogai az elsődlegesek, az EP-képviselőinek elsősorban saját állampolgáraikat kell védeni azokkal szemben, akiknek különböző szervezetek, különféle mondvacsinált okokkal, különböző jogokat akarnak.

A saját gyilkosait ki az, aki képes finanszírozni? – tette fel a kérdést, majd jelezte, Európa jövőjét szerinte azért jelenti Közép-Európa, mert ezek az országok józanul gondolkodnak, két lábbal a földön állnak és reálisak a céljaik.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik