Belföld

Letartóztatták az élettársát feldaraboló asszonyt

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 24-én reggel egy bécsi lakásban több késszúrással megölte az élettársát, majd a holttestet feldarabolva, utazókofferekben, bérautóval Magyarországra szállította, és az édesanyja segítségével Jászalsószentgyörgy külterületén, a szászbereki öntözőcsatorna átereszében elrejtette.

A bíróság a döntés indokolása szerint azért látta indokoltnak a gyanúsított letartóztatását, mert félő, hogy szabadlábon hagyása esetén elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, vagy megpróbálná megnehezíteni a bizonyítást.

A döntés nem végleges. A gyanúsított és védője elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodsorban letartóztatás helyett bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében fellebbezett.

A 27 éves nő részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy tavaly ősszel ismerkedett meg a sértettel, akivel Bécsben élt egy albérletben, de a férfi később erőszakossá vált és többször bántalmazta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik