Belföld

Telekocsival szállították a Jászalsószentgyörgyön talált feldarabolt holttestet

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. március 27-én sajtótájékoztatón számolt be a Jászalsószentgyörgy külterületén megtalált, feldarabolt holttest ügyében folytatott nyomozás eredményeiről, írja a police.hu.

A Tevékenység-irányítási Központba még március 2-án érkezett bejelentés arról, hogy egy öntözőcsatornában gyanús zsákokat találtak. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a nejlonzsákok emberi testrészeket rejtettek. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetése miatt rendelt el nyomozást az ügyben. A nyomozók az igen részletes helyszíni és halottszemlével párhuzamosan azonnal széles körű adatgyűjtésbe, valamint tanúkutatásba kezdtek az ismeretlen holttest azonosítása és az ügy részleteinek mihamarabbi felderítése érdekében.

police.hu

A sajtótájékoztatón dr. Varga K. Attila rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettese és Szintai Zoltán rendőr alezredes, megyei bűnügyi osztályvezető ismertette a részleteket, az ügy fejleményeit.

Az alapos nyomozás, valamint a kiváló szakmai együttműködés – többek között a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ kollégáival, az Europol, illetve a környező országok rendőrhatóságainak munkatársaival – eredményeként a nyomozók rövid időn belül azonosították az elhunyt személyét: egy 32 éves, nem magyar állampolgárságú férfit, aki a német hatóságok adatbázisában szerepelt.

police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak szakmai rátermettsége, aprólékos, részletekre kiterjedő nyomozása rövid időn belül eredményt hozott. A szálak Jászladányra vezettek és hamarosan körvonalazódott az emberölés bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható és a holttest elrejtésében közreműködő személye is.

A nyomozók 2019. március 25-én gyanúsítottként kihallgatták P. Sz.-t és 51 éves édesanyját, akiket őrizetbe vettek. A 27 éves nő részletes beismerő vallomást tett.

Elmondta, hogy tavaly ősszel ismerkedett meg a sértettel, akivel Bécsben élt egy albérletben, de a férfi később erőszakossá vált és többször bántalmazta. Egy reggeli vita során szúrta le a nő az élettársát. A holttestről levágta a kezeket, lábakat és a fejet, majd  háztartási sósavval leöntötte őket. Bécsből telekocsi szolgáltatással bőröndökben szállította Magyarországra a testet, majd anyja segítségével elrejtette Jászalsószentgyörgy külterületén, egy öntözőcsatornában.

A rendőrök kezdeményezték P. Sz. letartóztatásának indítványozását.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik