Belföld

„A kisgömböc felfalja a balatoni nádasokat is?”

A belügyi tárca nem tud róla, hogy bárki feljelentést tett volna, mert valaki kiirtotta a kiemelten védett nádast Balatonakalinál.

„A kisgömböc felfalja a balatoni nádasokat is?” Ezt Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője kérdezte Pintér Sándortól. Azért a belügyminisztertől, mert az Index korábbi cikke szerint a Balatonakalinál kiirtott nádas kiemelten védett volt.

Vadai Ágnes ezért arra volt kíváncsi, hogy a volt kemping partján történt-e környezet- vagy természetkárosítás, az üggyel kapcsolatban született-e rendőrségi feljelentés?

Pintér Sándor helyett Pogácsás Tibor államtitkár azt a meglepő választ adta, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint

eddig nem érkezett az illetékes kapitányságokra büntetőfeljelentés.

Ez pedig azért meglepő, mert az LMP már hetekkel ezelőtt közölte, hogy az épülő villaparknál kiirtott nádas miatt feljelentést tesz, éspedig  környezetkárosítás miatt.

Az LMP szerint az ügyben a hatóság is mulaszthatott. Ezt Farkas Sándor, az agrártárca államtitkára egy plenáris ülésen cáfolta, de azt ő sem zárta ki, hogy feljelentést tesznek. Ezt a bírságolási eljárás eredményétől tette függővé, hiszen szerinte a tulajdonos csak medertisztításra, partfalfelújításra és tisztító nádvágásra kapott engedélyt.

Eladták, ledózerolták, majd úgy hagyták a Balaton egyik legnagyobb kempingjét
De jó hír is van, nem apartman épül a területen, hanem szálláshelyeket létesítenek. Azt még nem tudni, mikor.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik