Belföld

Letarolták a kiemelten védett nádast Balatonakali volt kempingjének partján

Valaki 150 méter hosszan, 8-12 méteres sávban letarolta a kiemelten védett nádast Balatonakali volt kempingjének partján, írja az Index.

A területen vízparti villaparkot és hotelt építő ingatlancég tagadja, hogy ők tették volna, a hatóság azonban őket tiltotta el a további mechanikai beavatkozásoktól.

A lakosok az utóbbi időszakban számtalan helyen tettek bejelentést, de azt tapasztalták, hogy az ügyet tologatják. A helyiek a lapnak azt írták, félelem uralja a falut, mindenki csak suttogva mer beszélni az ügyről, mert Mészáros Lőrincet sejtik a háttérben.

A cikkben ugyanakkor megjegyzik, az ingatlanfejlesztő SSS Group Kft.-nek a cégnyilvántartás szerint nincs köze Mészáros Lőrinchez. A félreértés oka valószínűleg az, hogy Balatonakali másik kempingjét vette meg egy olyan társaság, ami tényleg az oligarchához köthető.

Az ügyben a megállapított nádirtás miatt a Veszprém Megyei Kormányhivatal természetvédelmi bírságolási eljárást indított, a területen zajló munkálatokkal kapcsolatban a környezetvédelmi előírások betartását a hivatal a jövőben figyelemmel kíséri.

Engedélyt a nádirtásra egyébként még akkor se kaphatott volna senki, ha kér, mert a Balaton mederterülete kiemelt jelentőségű természetmegőrzési és különleges madárvédelmi Natura 2000 terület.

Eladták, ledózerolták, majd úgy hagyták a Balaton egyik legnagyobb kempingjét
De jó hír is van, nem apartman épül a területen, hanem szálláshelyeket létesítenek. Azt még nem tudni, mikor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik