Belföld

Eladták, ledózerolták, majd úgy hagyták a Balaton egyik legnagyobb kempingjét

Eladták, ledózerolták, majd úgy hagyták a Balaton egyik legnagyobb kempingjét

Lassan két éve annak, hogy megvásárolta az SSS Group Kft. az egyik balatonakali kempinget. A terület becsült értéke 572 millió forint volt, de az új tulajdonosnak sikerült 250 millió forintért megszereznie az egyik legnagyobb balatoni kempinget. 2017-es cikkünkben beszámoltunk az adás-vételről, és arról is, hogy a lakókocsikat 2016 októberében el kellett szállítaniuk a helyieknek.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Az új tulajdonos egy darabig nem nyúlt a területhez, tavaly nyáron viszont ledózerolták, a törmeléket pedig ott hagyták.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

A helyiek abban bíztak, egy idő után majd csak megtisztítják a valaha vadregényes kempingként működő vízparti területet, de most már körülbelül egy éve ez a látvány fogadja az arra járókat.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

A területen a kihajított hűtőszekrénytől a vasakon át a betontömbig sok minden megtalálható, ráadásul egy forrásunk szerint tavaly tele volt parlagfűvel.

Megkérdeztük a település polgármesterétől, Koncz Imrétől, miért állnak még mindig törmelékkupacok a volt kempingben, mi lesz a terület sorsa, illetve várható-e, hogy az építkezés elkezdődik. A polgármester nem válaszolt lapunknak, pedig akár egy jó hírrel is szolgálhatott volna.

Az önkormányzat egyik dolgozójától ugyanis úgy tudjuk, hogy a terület szálláshelyként működik majd tovább. Az engedélyezési eljárás az önkormányzati véleményezés után az év elején megkezdődött, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődik az építkezés.

Rákérdeztünk a korábbi kemping elhanyagoltságára is. Előbb azt mondták, azért van ilyen állapotban a terület, mert az építkezés során használni tudják majd a törmeléket. Az viszont elég valószínűtlen, hogy a vashuzalokat, a betontömböket és a hűtőszekrényt is újrahasznosítják. Később pedig már csak az volt az érv, hogy ez a település dolga.

Kerestük a tulajdonost is, hiszen két éve már az ő dolga lenne a terület rendben tartása. Sajnos az SSS Group Kft-nek nincsen nyilvános mobilszáma és e-mail címe, utóbbiból a cégnyilvántartásban találni egyet, de az rögtön vissza is dobta az elküldött üzenetünket. A cégnek jelenleg három tulajdonosa van, Seresné Gyúri Éva, Süle Gábor Ferenc és a Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Előbbiek elérhetetlenek, a Primus Trust Zrt.-től pedig kétszer is visszahívást ígértek, de egyelőre ez nem történt meg.

Olvasói sztorik