Belföld

Hajléktalan nőknek gyűjtött nőnapon a Momentum

A Momentum Mozgalom fontosnak tartja, hogy a  nőnap többről szóljon, mint egy szál virágról, és ezen a napon ne csupán beszéljünk a nők fontosságáról a társadalomban, vagy épp a női méltóság megóvásáról, hanem aktívan és bátran hívjuk fel a figyelmet azokra a nehézségekre, amikkel a nőknek meg kell küzdeni nap, mint nap

– így kezdődik a Momentum közleménye, amely arról szól, hogy a párt nőnap alkalmából higiéniai termékeket gyűjtött össze, és adott át a hajléktalanokkal foglalkozó Oltalom Egyesület részére.

Donáth Anna, a Momentum alelnöke elmondta, hogy azoknak akartak segíteni nőnapon, „akiknek nem egy szál virág jelenti a legnagyobb segítséget abban, hogy emberi méltóságukat meg tudják őrizni.”.

Szülész-nőgyógyász rezidensként dolgozva a hétköznapi munkámban is láttam azt, hogy Magyarországon milyen sok nőnek jelent problémát a hétköznapi higiéniás termékek beszerzése. Az is gond, hogy a női higiéniát körüllengő társadalmi tabuk miatt a legtöbben nem is kérnek segítséget, pedig az egészségüket, emberi méltóságukat is befolyásolja az, hogyha nem tudnak megfelelően tisztálkodni

– mondta Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője, aki egészen más módon is megemlékezett a nőnapról.

„Basznám a csajt, nem csak egy momentumra"
Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője nőnap alkalmából a neki szánt legdurvább kommentekből válogatott.

A Momentum az adományok átadását követően is folytatja a jótékonysági akciót. Ennek keretében várják még a higiénés cikkekből álló adományokat, amelyeket momentumos aktivisták juttatnak majd el a rászorulóknak.

Kiemelt kép: Momentum

Ajánlott videó

Olvasói sztorik