Belföld

Szíven szúrta a feleségét egy Vas megyei férfi

A Vas Megyei Főügyészség emberölés  kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki a családi vita közben szíven szúrta a feleségét az egyik Vas megyei fürdővárosban.

A férfi 2018 májusában mentőt hívott, mert a felesége nem szedte be a gyógyszereit. A helyszínre érkező mentősök és az ügyeletes orvos intézkedésre okot adó körülményt nem tapasztaltak, onnan eltávoztak.

A férj és feleség között a mentők kihívása miatt később újabb vita alakult ki, mely odáig fajult, hogy az ittas férfi egy 20 cm pengehosszúságú késsel szíven szúrta a feleségét. A szúrás átvágta a jobb oldali emlőt ellátó verőeret és a szív jobb kamrájába hatoló életveszélyes sérülést okozott.

A férfi rögtön értesítette a mentőket és közölte, hogy megölte a feleségét. Amikor a mentőszolgálat a helyszínre érkezett, a férfi elállta a házuk előtti kaput és felszólításra sem engedte be őket, hanem támadólag a gépkocsivezető felé indult, hogy megakadályozza a bejutásban. A mentős kitért a férfi elől, és vállával a kapu előtti füves területre lökte, így tette lehetővé, hogy bejussanak a házba és megkezdjék az asszony ellátását.

A nő életét csak a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és letöltendő börtönt indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik