Belföld

Kutatás: a magyar politikától senki nem boldog

A többség szerint a kormányfő miatt vannak veszélyben az uniós pénzek.

A hvg.hu ismerteti azt a kutatást, amit a Momentumot soraiban tudó európai liberális-demokrata pártcsaládnak (ALDE) készített a Survey Sampling független kutatóközpont a magyarok között.

A reprezentatív online felmérésben rákérdeztek a magyarok  politikával kapcsolatos érzéseire. Az adatok szerint csak 24 százalék jelölt be valamilyen pozitív érzést (ezek kiemelve).

Volt 3 százaléknyi semleges vélemény, de 22% mérges, 15% fenyegetett, 15% izgatott, 14% nyugodt, 12% ijedt vagy fél, 8% frusztrált. 6% számára biztonságot, 4%-nak reményt  jelent. 

A kutatás talán legmeglepőbb része, hogy a magyar politikáról egyszerűen senkinek (0 százalék) nem jutott eszébe a boldogság. 

Most kiderül, hol élnek a legboldogabb emberek Magyarországon
Immár harmadik alkalommal készül nagyszabású kutatás a magyarok boldogságszintjéről.

 

Azzal, hogy az EU akkor fog működni, ha komoly következménye lesz egy tagállam szabályszegésének 49% értett egyet, 29% nem.

45% úgy vélte (34% ellenében), hogy az Orbán-kormány antidemokratikus intézkedései miatt veszélyben vannak az uniós pénzek. 42% szeretne eurót, 30% nem.

37% szerint Moszkva nem fenyegeti a magyar függetlenséget, 31% szerint igen. 51% azt mondta, az EU nem jelent fenyegetést (27%  szerint igen).

Az EP-választáson a Fidesz 47 százalékot kaphat. A Jobbik 15, a Momentum 9, az MSZP-P, illetve a DK 8-8 százalékon áll. 5 százalékos a Mi Hazánk, 4 az LMP, 1 a Liberálisok támogatottsága. 3 százalék más pártot támogat.

Megvan a Momentum EP-listája
Az élen két nő szerepel, Fekete-Győr András pedig az utolsó helyre kérte magát.

Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik