Belföld

Soron kívül oldanák meg a szülők kórházi elhelyezését

Soron kívül, az első negyedév végén elindul az  Állami Egészségügyi Ellátó Központ által fenntartott kórházakban a szülők elhelyezésére szolgáló ágyak beszerzése – adja hírül az ÁEEK szombat délutáni közleménye.

A szöveg így szól:

A magyar kormány évente 660 millió forintot biztosít a kísérő szülők ellátására. A kórházak közül legtöbben már korábban megteremtették a beteg gyermekek közeli hozzátartozóinak a megfelelő elhelyezését, míg van néhány intézmény, amely nem teljesítette az ezzel kapcsolatos elvárásokat. Fenntartóként mindent megteszünk azért, hogy a hozzátartozó megfelelő elhelyezésével is segítsük a beteg gyermekek gyógyulását.

A soros kívüli megoldás terve azután merülhetett fel az állami intézményben, mert mint mi is megírtuk, két gyermekkórház is kapott 20-20 ágyat, mégis a földön kell aludniuk a szülőknek. A Heim Pál igazgatója pedig furcsa magyarázkodásra kényszerült emiatt.

Szombat délelőtt három civil csoport, a Segítség Közvetítők, az Anyák az anyákért és a Magyar anyák közös akciót szervezett a Heim Pál Kórház elé, és a flashmob után egy petíciót is indítottak. Valószínűleg ilyen gyors sikerre ők sem számítottak.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik