Belföld

Két gyermekkórház is kapott 20-20 ágyat, mégis a földön kell aludniuk a szülőknek

Hiába kaptak ágyakat, továbbra is a földön alszanak az anyukák a Heim Pál kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán is, pedig mindkét intézmény 20-20 ágyat kapott az „Ágyat az anyukáknak” akciót elindító Orosvári Zsolttól még januárban – írja a hvg.hu. A kórházak semmilyen megkeresésre nem reagálnak, így egyelőre rejtély, hogy ha már átvették, miért nem engedik használni a szülőknek az ágyakat.

Orosvári Zsolt hétfőn a Facebook-oldalán kért segítséget, mert a két kórház egyáltalán nem reagált a megkereséseire. A bejegyzéséhez rövid idő alatt több tucat dühös hozzászólás érkezett – sok közülük olyan anyukáktól, akik a két intézmény valamelyikében az elmúlt napokban is s földön vagy székeken voltak kénytelenek kucorogni éjjel a gyermekeik mellett.

Orosvári Zsolt a hvg.hu-nak kedden azt mondta: már február elején levélben szólította fel mindkét kórházat, hogy vagy adják vissza az ágyakat, vagy adják át azokat végre az bent éjszakázó anyukáknak, de egyik intézmény sem válaszolt a levelére. Tovább azonban, azt mondta, nem vár: nemsokára személyesen megy el mindkét kórházba, hogy végére járjon a dolognak.

A férfi Facebook-oldalán néhány, gyermekével a Heim Pál kórházban tartózkodó szülő arról is írt, hogy egy az ágy alól kihúzható, alvásra alkalmatlan szivacsért 4500 forintot kértek tőlük éjszakánként.

Kiemelt kép: Orosvári Zsolt/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik