Belföld

Médiatanács: a Ripost cikke a hajléktalanok kirekesztésével ellentétes üzenetet fogalmazott meg

Ahogy korábban megírtuk, eljárást indított a Médiatanács a Ripost tavaly november 9-én megjelentetett Meddig élnek vissza a hajléktalanok mindannyiunk türelmével? című cikk miatt.

A Médiatanács a héten lezárta az eljárást, pénteken kiadott közleményükben pedig azt írják:

A grémium állampolgári bejelentések alapján vizsgálta, de eljárásai lezárásaként nem találta kirekesztésre alkalmasnak a Magyar Idők nyomtatott és online lap Fagyhalál című, tavaly októberi véleménycikkét, valamint a Ripost nyomtatott és online lap Meddig élnek vissza a hajléktalanok mindannyiunk türelmével? című novemberi írását.

A Médiatanács megállapította, hogy a Magyar Idők-publicisztika a szabálysértési törvény módosításáról kialakult társadalmi vitában foglalt állást, és a szerző nem lépte túl az elfogadható kritika határait, a Ripost-cikk ugyancsak a közterületen élőket érintő jogszabály-módosítás hatásaival foglalkozott, de a hajléktalanok összességét nem ábrázolta sematikusan és egyoldalúan,

hanem azokat az embereket emelte ki, akik nem rendeltetésszerűen használják a közterületeket, és éppen a kirekesztésükkel ellentétes üzenetet fogalmazott meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik