Belföld

A Ripost hajléktalanokról szóló cikke is szóba került a parlamentben

Három nappal ezelőtt a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó Ripost nevű bulvárnapja így fogalmazott címlapján egy hajléktalanokról szóló cikkről:

Parkokba, kisebb aluljárókba bújtak

Meddig élnek vissza a hajléktalanok mindannyiunk türelmével?

Nekik mindent szabad?

A cikk előkerült a parlamenti ülésen is, az Index tudósítása szerint a jobbikos Stummer János felszólalásában a szociális dolgozókról beszélt, akiknek szakmai és anyagi megbecsülése a béka feneke alatt” van, még ha a a kormány mantraszerűen a sikerekről számol be.

Az önök kétharmados országában aki szegény, beteg, idős, hajléktalan, munkanélküli attól szabadulni kell, Aki emberiességgel segítene, azt minden eszközzel ellehetetlenítenék. Kérjenek egy pénteki Riposztot, olvassák el az öles betűket, azokat, amelyeket a volt kommunista kitartott, Ómolnár megenged magának.” Ezzel, az önök lelkiismeretlen, embertelen rendszere mutatta meg magát teljes valójában

– mondta.

Rétvári Bence válaszában jelezte, hogy sajnálatosnak tartja, hogy már a Jobbik is ugyanazt mondja, mint a liberálisok, kiállva amellett, hogy „a hajléktalanok életüket és egészségüket veszélyeztetve” éljenek az utcán, ahelyett, hogy igénybe vennék a hajléktalanszállók szolgáltatásait. A cikkre nem reagált semmit.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik