Belföld

Pezsgősüveggel verte szét a lakótársa fejét mert nem akart inni vele

A Szegedi Törvényszék  hat év börtönre ítélte azt az ásotthalmi férfit, aki pezsgősüveggel verte szét a lakótársa fejét mert már nem akart inni vele tovább. A férfi legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Gy. L. és a lakótársa egy ásotthalmi tanyán élt. Mindketten a közeli erdészetben dolgoztak és munka után rendszeresen nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztottak. Ezért és a pénztelenség miatt rendszeresek voltak a balhék közöttük.

A vádlott június 1-jére virradó éjszaka felébredt. Nem tudott visszaaludni, ezért úgy gondolta, hogy tovább folytatja az italozást és fel akarta ébreszteni a lakótársát, hogy ne kelljen egyedül innia. A lakótársa azonban nem akart felkelni.

A férfi ezen úgy felidegesítette magát, hogy levett a szekrényről egy pezsgősüveget és legalább három alkalommal fejbe vágta az ágyon ülő lakótársát. A férfi ezt követően a magatehetetlen áldozat testét a szobából a bejárati ajtóig vonszolta, majd otthagyta és lefeküdt aludni. A lakótársa koponyatörés és a kemény agyburok alatti vérzés miatt néhány órán belül elhalálozott. Életét azonban a gyors orvosi segítség esetén még meg lehetett volna menteni.

A bíróság előkészítő ülésen meghozott ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az nem emelkedett jogerőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik