Belföld

Vesén szúrta gyermekei anyját, majd meggyújtotta magát egy vértesszőlösi apa

erdo(210x140)(2).jpg (erdő, fák, erdei út)
erdo(210x140)(2).jpg (erdő, fák, erdei út)

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki tavaly egy késsel vesén szúrta az élettársát.

A férfi az élettársával valamint két közös gyermekükkel Vértesszőlősön, az egyik dűlőben lakott. Mivel megromlott a kapcsolatuk az asszony szakított a férfival, majd a gyermekekkel együtt elköltözött a szintén dűlőben lakó édesanyjához.

Az asszony tavaly májusban szórakozni indult az unokatestvérével, melyről a volt párja is tudomást szerzett. A férfi annyira féltékeny volt, hogy egész éjjel virrasztott. Az asszony másnap reggel ért vissza, és egyedül elindult az édesanyja otthonába, azonban ahhoz, hogy hazaérjen, el kellett haladnia a gyerekek apja által lakott családi ház előtt.

A férfi látta, hogy a nő az úton közeledik, ezért megbújt a kerítés melletti bokor mögött. Amikor az asszony odaért, a férfi hirtelen elé ugrott, és vesén szúrta. Ezt követően dulakodni kezdtek, melynek során a férfi halántékon ütötte az asszonyt, akinek azonban sikerült a kést kicsavarnia a férfi kezéből, majd elmenekült a helyszínről. Az asszonyt az unokatestvére szállította kórházba.

A férfi a késelés után bement a családi házba, és azért, hogy megölje magát, kinyitotta a gázpalackot, begyújtotta, majd a lángok elé állt, azonban nem bírta a fájdalmat, ezért kifutott a házból. A férfi hetekig a közeli erdőben bujkált, és egészen addig szökésben volt, míg a járőrök őt elfogatóparancs alapján, június 6-án elfogták.

A főügyészség börtönt kért a férfira azzal, hogy ha az előkészítő ülésen a bűncselekményt beismeri, akkor 3 év szabadságvesztést szabjon ki vele szemben a törvényszék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik