Belföld

Hazugságvizsgálóval hallgatták ki a 4 éves kislánya megerőszakolásával gyanúsított ceglédi férfit

Hazugságvizsgálóval hallgatták ki azt a Cegléden élő férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolta a 4 éves kislányát október elején – tudta meg a 24.hu. A letartóztatásban lévő román férfi ügyvédje, Tímár Mátyás megkeresésünkre azt mondta, a poligráfos vizsgálat kétséges eredményt hozott, azaz se pro, se kontra nem zárult eredményesen.

A férfi két héttel ezelőtt alkut szeretett volna kötni az ügyészséggel, az új büntetőeljárási szabályok szerint azonban erre csak akkor van lehetőség, ha a gyanúsított beismerő vallomást tesz a vádemelés előtt. Mivel az apa továbbra is tagadja a bűncselekmény elkövetését, esetében ez szóba sem jöhetett. Olyannyira, hogy elutasították a szabadlábra helyezési kérelmét, és ismét meghosszabbították a letartóztatását.

Tímár Mátyás lapunknak elmondta, hogy ügyfelét nem vizsgálta elmeorvos, nem is kérelmezték ezt.

Semmi nem utal arra, hogy ne lenne teljesen beszámítható. A feleségét többször is kihallgatták tanúként, de nem találtak rajta fogást. A szakértői vélemény szerint négy felnőtt tartózkodott a helyszínen a bűncselekmény állítólagos elkövetésekor. Nem életszerű, hogy az anya, a nagypapa és még egy személy végignézi, amint megerőszakolják a négyéves hozzátartozójukat

– jelentette ki az ügyvéd.

A kislányt a történtek után kórházba vitték és megműtötték. Amikor kiengedték, a testvéréhez hasonlóan nevelőszülőkhöz került. Az anya kérvényezte a gyámhivatalnál, hogy a vizsgálat befejezéséig ideiglenesen nála helyezzék el a gyerekeket.

A gyámhatóság meghallgatta az édesanyát, ott volt a védőnő és a gyerekek nevelőszülői is. Az anya havi egy alkalommal két órára kapott engedélyt arra, hogy láthassa a gyerekeit

– tudatta Tímár Mátyás.

Az előzetes pszichológusi szakvélemény szerint a román férfi nem egyedül, hanem egy ismerősével együtt erőszakolhatta meg a kislányát. Megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, hol tart az ügy és bővült-e a gyanúsítottak köre, az alábbi választ kaptuk András Tamástól, a megyei kapitányság szóvivőjétől:

A gyanúsítottak köre nem bővült. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is szexuális erőszakkal gyanúsítja az apát. A nyomozás részleteiről bővebb felvilágosítást nem adhatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik