Belföld

Ma megbukhat a BKK vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén várhatóan dönt arról, hogy Nemesdy Ervin váltsa Dabóczi Kálmánt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatói posztján.

Tarlós István főpolgármester az általa jegyzett előterjesztésben azt javasolja a testületnek, hogy Dabóczi Kálmán munkaviszonyát február 27-ével, felmondással szüntessék meg. A felmondási idő január 24-étől február 27-éig tartana, ez idő alatt Dabóczi Kálmánt mentesítenék a munkavégzés alól. A társaság igazgatósági tagságából január 23-ával hívnák vissza. Dabóczi Kálmán egyhavi végkielégítésre jogosult.

A főpolgármester javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg Nemesdy Ervint január 24-ével a BKK igazgatósági tagjának és határozatlan időre a BKK vezérigazgatójának.

Tarlós István tavaly kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának felmentését a cég elektronikus jegyrendszer projektje miatt.

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan több mint harminc előterjesztést tárgyal meg, ezek között dönthetnek a fővárosi és a kerületi önkormányzatokat együttesen megillető források idei megosztásáról is. A kerületeket összesen 132,2 milliárd forint (46 százalék), a fővárost 155,5 milliárd (54 százalék) illetné meg a tervek szerint.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik