Belföld

Tarlós István megnevezte, hogy ki lesz a BKK új vezére

Megerősítette az Indexnek Tarlós István főpolgármester, hogy Nemesdy Ervint fogja javasolni jövő januárban a BKK élére, az akkor leváltandó Dabóczi Kálmán helyére.

Gyakorlott mérnökember, az apja tanszékvezető volt a műszaki egyetemen

– mondta a főpolgármester.

Nemesdy nem ismeretlen a BKK-ban és a Városházán sem. 2013 után tagja volt a BKK igazgatótanácsának, és korábban Tarlós őt szerette volna a BKK élére. A BKK vezérigazgatója végül Dabóczi Kálmán lett, a nyugalmazott építőmérnök pedig inkább Tarlós vezető tanácsadó tanácsadójaként folytatta. A főpolgármester nemrég kezdeményezte a BKK-t vezető Dabóczi menesztését, miután az e-jegyrendszer bevezetése folyamatosan csúszik.

Kirúgták a BKK vezérigazgatóját
Dabóczy Kálmán belebukott a RIGO-botrányba.

Nemesdy önéletrajza szerint 1992 és 1998 között a Betonútépítő Nemzetközi Rt.-nél a controlling tevékenységét irányította, 1998-tól 2004-ig a Pannonplast Rt.-nél vezette a controllingot. A mérnök az útépítés területén szerzett főleg tapasztalatokat, a Betonútépítőt követően a Gyurcsány-kormány alatt autópályát építő Viadom Zrt. gazdasági igazgatója volt, azután pedig a Vegyépszer Zrt. controllingigazgatója lett. Mindkét cég később csődbe ment.

Kiemelt kép: A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszeréhez (RIGO) kapcsolódó érvényesítő készülékekkel felszerelt tesztautóbusz a VT-Arriva Kft. fővárosi telephelyén tartott bemutatón 2018. január 9-én. (MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik