Belföld

118 millióért tervezik át a Duna-partot

Azt már 2015 óta lehetett tudni, hogy a budai belvárosi Duna-part megújításának terveit a Korzó Tervezési Stúdió Kft. készítheti majd el, hiszen ők nyerték meg a tervpályázatot (Válasz.hu) a beérkezett 13 pályamű közül. Az ajánlatkérő fővárosi önkormányzat ugyanis kötelezettséget vállalt arra, hogy a tervpályázat bírálóbizottságának döntése alapján az 1. díjra rangsorolt pályamű szerzőjével köt majd szerződést. Akkor még úgy volt, hogy a kivitelezés is elindulhat 2017-ben.

Most 2019-et írunk, és még csak most kezdődhet a tervezés – a TED-ben megjelent hirdetmény szerint a Korzó Stúdió nettó 118 millió forintért fogja elkészíteni a terveket, szerzi be a szükséges engedélyeket és állítja össze a következő tender dokumentációját.

A Korzó rutinos, profi csapat, nevükhöz fűződik például a Móricz Zsigmond körtér 4-es metróhoz kapcsolódó rehabilitációjának, a fonódó villamos éppen kivitelezés alatt álló köztereinek, illetve a Lánchíd egyirányúsításának terveit.

A 2008-ban alakult kft. cégtulajdonosai elismert építészek, Grabner Balázs és Terhes Dénes. Az Opten adatai szerint árbevételük dinamikusan nő, a 2016-os 34,4 millió forintról 2017-re 115,6 millió forintig jutottak el, adózott eredményük pedig 8,3 millió forintról kis híján 22 millió forintra emelkedett az említett két évben.

Kiemelt kép: korzostudio.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik