Belföld

Húsz százalékot estek az Est-részvények Andy Vajna halálának hírére

A filmproducer tavaly októberben jelent meg a cégben, ami felkeltette a befektetők érdeklődését.

Csaknem húsz százalékot zuhant hétfőn az Est Media részvényeinek árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén, Andy Vajna halálának hírére – írja az Index.

Vajna az AV Investments Kft-n és a Dynamopest Kft-n keresztül 5,21 százalék tulajdoni hányaddal rendelkezett a társaságban. A portál emlékeztet, hogy az Est Media a 2008-as válság óta lejtőre került és teljesen kiürült. A vasárnap elhunyt filmproducer tavaly októberben szerzett részesedést a cégben, de nem árulta el, mik a tervei vele. Ennek ellenére a befektetők úgy gondolták Vajna megjelenésével, hogy érdemes megvenni a cég papírjait, így a részvényárfolyam az elmúlt egy évben 115 százalékkal nőtt.

Pénteken az Est Media 139,5 forinton zárt, hétfőn viszont hirtelen 112 forintra gyengült az árfolyam. A befektetőket az sem nyugtatta meg, hogy a részvénytársaság nagytulajdonosa, a Park Teniszklub Zrt. közölte: „a cég piaci pozícióját és korábban közzétett stratégiai terveit, szándékait ez a sajnálatos haláleset érdemben nem befolyásolja”. (Fotó: MTI / Komka Péter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik