Belföld

Nagy Blanka: Nem bántam meg semmit

Nem számított arra, hogy ekkora visszhangja lesz a beszédének, mondta el Nagy Blanka az Atv Egyenes Beszéd című műsorában. A gimnazistát onnan lehet ismerni, hogy Székesfehérváron mondott egy profanitással teli beszédet a kormányról, amelyben viszonylag erős mondatokat idézett például filmekből. Ezek után a kormánypárti sajtó rávetette magát, Bayer Zsolt például többek között szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis prolinak nevezte.  Később a Riposzt kiszivárogtatta azt is, hogy a gimnazista több tantárgyból bukásra áll, amit még később Nagy Blanka viszont hazugságnak nevezett, bár Bayer Zsoltra ez például konkrétan igaz. 

Nem bántam meg semmit

– tette hozzá, de azt mondta, nem biztos, hogy ugyanígy elmondaná még egyszer, mert mindenki a két trágárságra koncentrál, de a beszéd jelentése elveszett.

Azt veszem észre, hogy a diákságot a kormány nagyon lenézi. Erre konkrét példa, hogy akik utánam érettségizzenek, már nyelvvizsga kell ahhoz, hogy egyetemre járhassanak. Ebben több kivetnivaló van, mert ez pénzkérdés is, de nem mindenki ugyanolyan tehetséges a nyelvekben.

Nagy Blanka azt is kivetnivalónak tartja, hogy aki a politikai életbe belépett, az mostanában elvesztette az állását. Nagy szerint Bayernek az a kijelentése sem igaz, hogy nem kockáztatott semmit, mert a baráti kapcsolatait tette kockára azzal, hogy megszólalt, hiszen többen is elfordulhattak tőle. Nagy szerint attól senkinek nem kell félnie a családjából attól, hogy egzisztenciális problémái lesznek azért, mert ő ilyen szabadon beszél.

A családja pedig mindenben támogatta, és nekik nem kell félniük, hiszen autógyárban dolgoznak. Ez viszont azt jelenti, hogy saját tapasztalatai vannak arról, mennyit kell dolgoznia a szüleinek. Sokat nincsenek otthon, és amikor otthon vannak, akkor alszanak. Ezért nem jut idő a testvéreire sem, és ha a rabszolgatörvény beüt, akkor ennyi idejük sem lesz.

Azt is elmondta, hogy korán felelősséget kellett vállalnia, mert az édesapja rákos beteg volt, az édesanyját pedig terhesen megtámadta egy kutya, ezért neki kellett a testvéreiről és a beteg szüleiről is gondoskodnia, tartania bennük a lelket.

Nagy szerint, hogy ha felvennék rendező szakra, akkor az Ember tragédiáját rendezné meg, és Alföldi Róbert a kedvenc rendezője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik