Belföld

Rendőrt hívott Szél és Hadházy, hogy elmehessenek vécére a köztévében

Hétfőn újra ellátogattak az MTVA székházához Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők, azért, hogy találkozzanak Papp Dániellel, az állami média vezérigazgatójával, illetve társadalmi célú hirdetést adjanak fel az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kapcsán. Délutánra Papp is előkerült egy operatőrrel az oldalán: a képviselők kérdéseire nem válaszolt, ehelyett egy betanult nyilatkozatot mondott el arról, hogy nem járul hozzá, hogy Szélék felvételt készítsenek róla, illetve szerinte az ellenzéki képviselők decemberben a székházban inzultálták a kollégáit.

Félelmet keltett az MTVA vezérében Szél Bernadett és Hadházy Ákos
A képviselők akár egy hétig is a székházban maradnak, ha nem kapnak választ kérdéseikre.

Hadházy azt nyilatkozta korábban, hogy addig maradnak a székházban, amíg nem kapnak válaszokat, akár egy hétig is. Szél Bernadett Facebook-közvetítése szerint még mindig az épületben tartózkodnak, és egészen banális vitába keveredtek a székház biztonsági szolgálatával:

a képviselőket nem engedik be vécére, hanem egy másik épületbe akarják átkísérni őket, ahonnan a gyanújuk szerint már nem engednék vissza őket.

A két képviselő a recepción vár, ahol már a lámpákat is lekapcsolták, a vészkijáratot – ahol bejutottak – pedig elállták a biztonsági őrök. A helyzetet úgy igyekeztek feloldani a képviselők, hogy kétszer is kihívták a rendőröket, azonban a hatóság két óra alatt még nem érkezett meg.

A képviselők az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényt olvasták fel a biztonsági főnöknek, amely szerint szabadon mozoghatnak közintézményekben. A biztonsági főnök szerint azonban az MTVA-székház belső szabályozóját kell ilyen helyzetben figyelembe venni, nem a törvényt. Arra nem ad magyarázatot a biztonsági ember, hogy egy másik épületbe miért vécézhetnének jogszerűen a képviselők,  és abban miért nem, ahol szeretnének.

A szürreális jelenetsorban arról beszélget például Hadházy Ákos és a biztonsági főnök, hogy:

Vajon zavarja-e egy közintézmény rendjét, ha egy országgyűlési képviselő elmegy mosdóba?

Szél szerint „elmebaj”, hogy biztonsági őrök sorfalán kellene áttörnie, hogy elmehessen a legközelebbi mosdóba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik