Belföld

Félelmet keltett az MTVA vezérében Szél Bernadett és Hadházy Ákos

A képviselők akár egy hétig is a székházban maradnak, ha nem kapnak választ kérdéseikre.

Mint korábban megírtuk, hétfőn újra ellátogattak az MTVA székházához Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők, azért, hogy találkozzanak Papp Dániellel, az állami média vezérigazgatójával, illetve társadalmi célú hirdetést adjanak fel az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kapcsán.

Korábban a képviselőknek azt mondták, Papp nem ér rá, de majd kijelölnek valakit, aki nyilatkozik helyette. Mint a 444 beszámol róla, fél öt körül mégiscsak előkerült Papp, egy operatőrrel az oldalán. A képviselők kérdéseire nem válaszolt, ehelyett egy betanult nyilatkozatot mondott el arról, hogy nem járul hozzá, hogy Szélék felvételt készítsenek róla, illetve szerinte az ellenzéki képviselők decemberben a székházban inzultálták a kollégáit.

A hírhamisítással elhíresült vezérigazgató azt is mondta, hogy a képviselők kérdéseinek feltevésére megvannak a törvényes lehetőségek, például a parlament kulturális bizottságában. Szél próbálta felhívni Papp figyelmét, hogy segítenie kell a képviselők munkáját, de ő erre azt felelte, hogy a képviselők épp félelmet keltenek benne. Arról is beszélt, hogy szerinte fenyegetések érték az állami tévé munkatársait a decemberi események után.

Hadházy a 444-nek azt mondta: mivel nem kaptak választ a kérdéseikre, a székházban maradnak, akár egy hétig is. (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik