A következő élő közvetítés része Megtelt a Kossuth tér, több mint 10 ezren voltak a tüntetésen

A szakszervezetek ultimátumot adtak Orbán Viktornak

„Ezek a napok egységbe kovácsoltak minket. (…) Kemények vagyunk és kitartunk mindvégig”, mondta Kordás László, aMASZSZ elnöke, aki megköszönte mindenkinek, aki aktívan küzdött azért, hogy a dolgozóknak visszajöjjön a becsülete.

„Ezt nem mi kértük, nem leszünk rabszolgák” – jelentette ki Kordás László, aki hozzátette azt is, hogy a kormány a saját népe helyett az „ordaslelkű profitvadászokat” választotta.

Kordás felolvasta a szakszervezetek követeléseit is, többek között azt követelik, hogy „ne a munkapad mellől menjünk a temetőbe.”

Kedden személyesen is átadják Orbán Viktornak a követeléseiket és ultimátumot adnak: a miniszterelnöknek ezt követően öt napja lesz arra, hogy felállítsa a kormány tárgyalóbizottságát. Ha ez nem teljesül, akkor jön az országos figyelmeztető sztrájk.

„Munkahelyeket, utakat, hidakat fogunk lezárni, megbénul az ország és mindezért a felelősség Orbán Viktort fogja terhelni!” – jelentette ki Kordás és arra biztatta a jelenlévőket, hogy szerveződjenek, lépjenek be a szakszervezetekbe.

Kordás bejelentette: január 19-én országos demonstráció lesz.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik