Belföld

Kirúgták Zsidai Roy cégét az MNB várbeli épületéből

Többszörös szerződésszegésre hivatkozva december közepén azonnali hatállyal kitették a Magyar Nemzeti Bank alapítványának Budai Várbeli épületéből Zsidai Roy cégét.

A Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány Szentháromság téri doktori iskolájáról a 24.hu pénteken írta meg, hogy az ott lebonyolított karácsonyi bulik miatt kétszer is kihívták a szomszédok a rendőrséget. A hangos zenés partiknak a rendőrök vetettek véget.

A cikkünkre a PADS alapítvány nevében a vagyonkezelést végző cég reagált. Az Optima Befektetési Zrt. levele szerint a PADS és Zsidai Roy cége között létrejött bérleti szerződést a bérlő többször több ponton megsértette, ezért

a PADS a szerződést 2018. december 11-én azonnali hatállyal megszüntette. Zsidai Roy cége ezt követően a PADS épületéből kiköltözött.

A Optima Zrt. szerint a szerződés felmondása óta nem voltak olyan rendezvények, amelyek lakói bejelentéssel vagy bármilyen incidenssel végződtek volna.

A zrt. szerint az MNB-alapítványok több alkalommal egyeztettek a szomszédos épületek lakóival, és mind a felújítás, mind az üzemeltetés során figyelembe vették a lakók kéréseit, igényeit. Ezt a lakók nem egészen így látták. Az átadás után a szellőztető berendezések magas zajszintjére hivatkozva meg is fellebbezték az épület használatba vételi engedélyét. A szerződésbontásról eddig nem kaptak tájékoztatást.

A 4 milliárd forintból renovált és nagyrészt átépített középkori épületet szeptemberben adta át Matolcsy György MNB-elnök. A Bölcs Vár névre keresztelt doktori iskolában Zsidaiék két vendéglátóegységet is nyitottak. A Bistro 1786 étterem az épület üvegtetővel lefedett belső udvarát foglalta el. A Mátyás-templom felőli oldalon egy Budapest Mokka Cafe&Deli nevű kávézót rendeztek be, amelyhez utcai forgalom bekapcsolása érdekében egy keskeny ajtót vágtak a műemlék épület Szentháromság térre néző falába.

Jelenleg – más néven – a kávézó üzemel csupán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik