Belföld
Budapest, 2017. október 7.
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) bejárata az V. kerületi Apáczai Csere János utca 10. szám alatt.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Száz régi dolgozóját küldi el karácsony előtt az Állami Számvevőszék

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 12. 18. 16:29

Szerintük ez „együttműködésre és kölcsönös párbeszédre alapozott lehetőség”, ami hozzájárulhat „a munkahelyi kiégés elkerüléséhez”.
Korábban a témában:

Az Állami Számvevőszék csaknem száz régi dolgozója kapta meg múlt pénteken Domokos László elnök karácsonyi jókívánsága mellett az elbocsátásáról szóló levelet – írja a Népszava.

Tájékoztatom, hogy az Országgyűlés elfogadta az Állami Számvevőszékről, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Egyúttal mellékelten megküldöm a munkáltató által az Ön részére megajánlott, a jogviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetéséről szóló megállapodást

– állt az osztályvezetők által kiküldött üzenetekben. Az is kiderült, hogy az „ajánlat” csak december 19-ig él, vagyis azok kaphatják meg a közös megegyezéssel járó pénzeket, akik szerdán a munkaidő végéig három példányban aláírva beviszik a „közös megegyezésről” szóló papírokat. Aki ezt nem teszi meg, az rosszabbul is járhat, hiszen a múlt héten elfogadott törvénymódosítás szerint az ÁSZ elnöke januártól egyoldalúan módosíthatja a kinevezéseket.

A Népszava megkeresésére a számvevőszék sajtóosztálya megerősítette, hogy „együttműködési és elhelyezkedési ajánlat keretében” mintegy száz dolgozónak ajánlották fel a „közös megegyezés” lehetőségét, és hozzátették, hogy számos eszközzel támogatják sikeres elhelyezkedésüket.

Az együttműködésre és kölcsönös párbeszédre alapozott lehetőség teljes mértékben figyelembe veszi az érintett munkatársak mentális és szakmai érdekeit, hozzájárul például a munkahelyi kiégés elkerüléséhez, valamint az új karrierlehetőségek megtalálásához

– állítja a sajtóosztály. (Illusztráció: MTVA bizományosi / Róka László)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.