Belföld

Gergely 30 órát töltött fogdán a rejtélyes civil ruhásnak hála

Újabb emberrel beszéltünk, akinek azon a civil ruhás, őszhajú, szemüveges férfin múlott a sorsa, akiről már Tamás is beszélt, az a tüntető, akit eltűnt személyként jelentett be az édesanyja, miután 37 órán át nem tudta meg, mi van a fiával.

„Egy civil ruhás férfi megnézett, majd mondta, hogy vihetnek”
Tamást 42 óra után engedték ki, pedig elmondása szerint semmi rosszat nem tett. Édesanyja már eltűntként jelentette be a fiát.

Gergely szintén a Dob utcából került a X. kerületi rendőrkapitányság fogdájába csütörtökre virradó hajnalban. Róla is a civil ruhás döntött egy biccentéssel, hogy vihetik a rendőrök.

A férfi egy koncert után, fél egy magasságában nézett ki négy külföldivel a Kossuth térre, majd a tömeggel vonult egészen addig, amíg körbe nem kerítették őket a rendőrök. A négy külföldit igazoltatás után elengedték, Gergelyt azonban nem:

Kérdeztem a rendőröket, hogy mi lesz velem? Mondták, hogy nem tudják

– ezután döntött a civil ruhás férfi úgy, hogy Gergelynek fogdában a helye, aki azt mondta egy-két kukába tényleg belerúgott, de semmi mást nem csinált.

A X. kerületben hat másik emberrel töltött 30 órát egy olyan fogdában ahol mindössze egyetlen pad volt, és mindenkit összecsipkedtek itt a poloskák és a pókok. Ugyanebben a fogdába került Ottó is, akit egyenesen kutyasétáltatásból vittek be.

Szerdán lement kutyát sétáltatni, bevitték a rendőrök, pénteken jutott haza
A rendőrök a kutyáját sintértelepre akarták vinni, végül 12 óra után egy barát elvihette. Ottó még sosem volt tüntetni, most sem.

A 30 órás fogdában tartás egyébként törvénytelen, 12 óra után el kellene innen szállítani az embereket. Ez nem történt meg, de Gergely kapott egy papírt, hogy 72 órás őrizet alá vették. Később átszállították a Gyorskocsi utcába orvosi vizsgálatra, majd egy kétfős zárkába a Tímár utcába. Végül innen engedték ki.

Azt mondták neki, kamerafelvételek bizonyítják, hogy „vandálkodott” az V. kerületben. Horváth Kristófnak, az Esti Kornél gitárosának is hasonlót mondtak, amikor megkérdezte, miért viszik be. Őt gyorsabban elengedték, igaz ott sem volt a tüntetésen.

Egyre több történet bizonyítja, amit már pénteken megírtunk, hogy a tüntetések miatt nagy a fejetlenség a rendőrségen.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik