Belföld

Kiállnak a szülei a várpalotai kettős gyilkossággal gyanúsított férfi mellett

Részletes vallomást tett a rendőrségen az a 40 éves berhidai férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a volt barátnőjét és kétéves kisfiát a Várpalota melletti Boglyas-szőlőhegyen. A szeptember vége óta letartóztatásban lévő B. Zsolt beismerő vallomást tett az elfogása után, arra azonban nem tudott magyarázatot adni, hogy miért követte el a gyilkosságokat. Kihallgatásán végig úgy beszélt a kisfiúról és az édesanyjáról mintha élnének. Azt mondta, hogy filmszakadása volt, és nem tudja, miért tette. Most viszont már váltig állítja, hogy nem ő végzett velük.

Tett egy részletes vallomást. Ebből az jön le, hogy előre megbeszélt időpontban ment oda. Miután eljött a házból észrevette, hogy ottfelejtette a telefonját, ezért leszállt a buszról és visszament érte. Azt mondta, hogy azért nem értesített senkit arról, amit a házban látott, mert zavart állapotba került. Úgy látja, lehetetlen helyzetbe került, mert neki kell bizonyítania azt, hogy nem ő követte el a gyilkosságokat

– mondta lapunknak Polgár Péter, a kettős gyilkossággal gyanúsított férfi ügyvédje.

B. Zsolt hozzátartozói nem észlelték semmi előjelét annak, hogy ilyesmire készülne. Sőt, a gyilkosság után az édesanyja vitte haza Várpalotáról kocsival, és semmit nem mondott neki útközben arról, hogy mi történt a házban.

A szülei elhiszik azt amit mond, kiállnak mellette. Soha nem lehet tudni azt, ki hogyan reagálná le azt, hogy belép egy házba, és azt látja, hogy meg van ölve a volt barátnője a gyerekével. Lett volna elég ideje arra, hogy eltüntesse a nyomokat, de semmi ilyesmi nem történt. Amióta letartóztatták, megromlott az egészségi állapota. Nagyon sokat fogyott odabent. Pedig amúgy sem volt egy kigyúrt típus

– tette hozzá az ügyvéd.

B. Zsoltot különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel is megvádolhatja az ügyészség. Ebben az esetben akár életfogytig tartó fegyházat is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik