Belföld

Nincs gyanúsítottja a hatvani fekáliabűznek

Bár több mint nyolcezer tiltakozó aláírást juttatott el pár héttel ezelőtt Hatvan polgármestere, Horváth Richárd a Heves Megyei Főügyészségre a településen tapasztalható bűzös légszennyezettség miatt, egyelőre senki sem hibás a történtekért.

Legalábbis ez derül ki Polt Péter legfőbb ügyész Ungár Péternek küldött válaszából, amiben az országgyűlési képviselő arról érdeklődött, hogy hol tart jelenleg a nyomozás.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő nyomozás során gyanúsított kihallgatására nem került sor

– áll a legfőbb ügyész által aláírt válaszban, amiből az derül ki, hogy még mindig felderítési szakban van az ügy.

Mint arról korábban beszámoltunk a Hatvan térségében időszakosan terjengő bűz kapcsán a Heves megyei Kormányhivatal illetékes környezetvédelmi szakhatóságánál közigazgatási eljárás van folyamatban. Ezzel párhuzamosan a Heves Megyei Főügyészség Közjogi Szakága hivatalból vizsgálja egy esetleges közérdekű kereset benyújtásának a lehetőségét is a légszennyezés megszüntetése érdekében.

A bűzszennyezés miatt indult közigazgatási eljárással párhuzamosan, a Hatvani Rendőrkapitányságon a Hatvan és Lőrinci települések közigazgatási határán tapasztalhat iszapos talajszennyezés kapcsán környezetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás keretében is nyomozás folyik, melyet a Hatvani Járási Ügyészség rendelt el, miután értesült a természeti környezetet veszélyeztető helyzet kialakulásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik