Belföld

Bűzös massza csapott ki a bűzgyanús hatvani cég telepéről

Hatvan polgármestere és a hatóságok emberei is kivonultak kedden reggel a Hunviron Energia- és Környezetgazdálkodási Kft. hatvani telephelyéhez, mert a cég területén lévő tárolókból egy egyelőre azonosítatlan, olajos massza folyt ki a kerítésen kívülre.

Horváth Richárd polgármester a helyszínről telefonon azt mondta, egyelőre nem tudja megmondani, milyen összetételű lehet az a folyós anyag, ami kicsapott a tárolóból, de az biztos, hogy ez is büdös.

Horváth Richárd polgármester
Fotó: Komka Péter / MTI

Hatvanban hónapok óta folyik a bűzvadászat.

A város és a környék lakói elviselhetetlen olajos és fekália bűzre panaszkodnak, de eddig nem sikerült rábizonyítani sem a Hunvironra, sem más cégre, hogy náluk van a szag forrása. Az önkormányzat helyzetét nehezíti, hogy Magyarországon jelenleg nincs sem szabvány és sem elfogadott mérési eljárás a levegőszennyezés ezen formájára.

A múlt héten ennek ellenére felállítottak több bűzcsapdát is, de ez a kísérlet sem hozott eredményt. Főként mert az egyik ilyen eszköz, amelyet a Hunviron közelébe helyeztek ki, szőrén-szálán eltűnt.

Fotó: hatvanihirlap.hu

A helyi önkormányzat anélkül, hogy konkrétumokat megfogalmazott volna, azt sugallta, hogy egy környékbeli cég állhat a háttérben. A Hunviron viszont továbbra is tagadta, hogy a szag a telephelyükről eredne.

A Hunviron Kft. cégbíróságra bejelentett fő tevékenységi köre nem veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása. Ők végzik a pernyehányó rekultivációját, de forrásaink szerint a régi telephelyen szippantós kocsikkal begyűjtött fekáliát is elhelyeztek.

Kiemeltkép: hatvanihirlap.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik