Belföld

A gyorsaság és nyugodt utazás ígéretével csalogat vonatozásra a MÁV

Most, hogy jövő hétfőtől sok szabályosan vonatozó életét nehezíti azzal a MÁV, hogy a 100 km alatti távolságra szóló jegyek érvényességét 4 órában korlátozza, kitalálta az állami vasúttársaság, hogy akkor megpróbál autózókat rábeszélni arra, hogy váltsanak vonatra. Mégpedig úgy, hogy kávét és szórólapokat osztanak reggelente – naponta két budapesti kereszteződésben ezen a héten. Ki tudja, talán ettől jön meg tömegeknek kedve a vonatozáshoz, vonattal munkába járáshoz, kiderül talán egyszer.

Innen át is adjuk a szót a MÁV-nak, a közleményből idézünk:

A héten Budapest legforgalmasabb közúti csomópontjaiban több ezer frissen főzött kávéval, illetve hasznos szórólapokkal szeretné felhívni a reggeli dugókban veszteglő autósok figyelmét a MÁV-START az elővárosi vasúti közlekedés előnyeire: a gyorsaságra, a nyugodt és balesetmentes utazásra.

Továbbá

Egy navigációs eszközöket gyártó cég tavaly közzétett adatai szerint a budapesti autósok naponta átlagosan több mint 26 percet töltenek el fölöslegesen forgalmi dugókban rostokolva. 26 perc alatt azonban már kényelmesen be lehet jutni vonattal a fővárosba például Bicskéről, Biatorbágyról vagy Solymárról, de még Tatabányáról a kelenföldi 4-es metróig is mindössze 32 perc az út.

A MÁV-START akciója alatt – 7-től 9 óráig – több ezer eszpresszókávét és szórólapot osztanak szét a dugókban várakozó autósok között az alábbi helyszíneken:

  • december 6-án: a Nagyszőlős utca–Karolina út kereszteződésénél, illetve a 10-es elkerülő út–Kocsis Sándor út kereszteződésénél;
  • december 7-én: a Flórián téri kereszteződésnél, valamint a Régi Fóti út–Szentmihályi út kereszteződésénél.

Kiemelt kép: Budapest, 2016. január 27. A MÁV Start Zrt. Veszprémből indult gyorsvonati szerelvénye megérkezik a főváros Déli pályaudvarára a ködös téli időben, mellette egy indulásra kész másik vasúti szerelvény. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik