Belföld
Esztergom, 2011. november 23.
Üres konyha az esztergomi Babits Mihály Általános Iskolában. Az önkormányzat 100 millió forint tartozása miatt a HunGast Esztergom Kft. többszöri figyelmeztetés után megszüntette a közétkeztetést a városi gyermekintézményekben és a szociális központban, Esztergomban. A kényszerű lépés mintegy ezer diákot és száz idős embert érint. A helyi képviselő-testület határozatképtelenség miatt nem tudott dönteni a szolgáltató számláinak kifizetéséről.
MTI Fotó: Kovács Attila

Újabb százmilliókat húzott be a közétkeztetési mamut

Korábban a témában:

A városi óvodák, iskolák közétkeztetésére írt ki pályázatot a Székesfehérvári Intézményi Központ, de az eredményhirdetés alapján nem sikerült minden intézményhez megtalálni a megfelelő szolgáltatót. Az 1. és 2. részt ugyanis kénytelenek voltak eredménytelennek minősíteni. Viszont a másik három részajánlatnál kihirdették a nyerteseket:

  • a Rostási Hagyományos Konyha Vendéglátóipari Kft. csaknem nettó 315 millió forintos,
  • a Hungast Vital Kft. bő nettó 362 millió forintos,
  • a STOP 5 FEHÉRVÁR Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Kft. pedig kis híján nettó 382 millió forintos megbízásra szerződhet.

A Rostási Kft. bő egy évtizede van a piacon, árbevétele 450 millió forint körül mozgott az utóbbi három évben, adózott eredményük pedig 24-40 millió forintot ért el.

A Hungast neve már ismerősebben csenghet, a közétkeztetési nagyágyú a közbeszerzések gyakori nyertese, amint beszámoltunk róla, nemrég közel 8 milliárd forintos közpénzes nyereményt húzott be.

Debrecen, 2014. május 13.
Uzsonna a debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ebédlőjében 2014. május 13-án. Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát. Tilos lesz a szénsavas, vagy cukrozott üdítő, a magas zsírtartalmú húskészítmény adása. Rögzítették azt is, hogy nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Többmilliárdos megbízással táplálják a gyerekeket etető vállalkozást
A közétkeztetési piac új üdvöskéje, a Hungast Debrecenben tarolt.

A cégcsoport megvette tavaly a Sodexot, valamint megszerezték a piac másik nagy szereplőjének, az Elamen Zrt.-nek a többségi tulajdonrészét is. A Hungast tavaly bő 13 milliárd forint árbevételt könyvelt el, adózott eredménye pedig 184 millió forintot tett ki.

Az Opten adatbázisa szerint a cég végső tulajdonosai közül 38 százalékos részesedése van György Tamásnak, 22 százalék pedig Szili Juliettának, de korábban a Fidesz egyik gazdaságpolitikusát, a parlament gazdasági bizottságának elnökét, Bánki Eriket sejtették a háttérben.

A Stop 5 jövőre lesz húsz éves, 39 fős, árbevétele a három cég közül a legszerényebb, 2016-ban nettó 251 millió forintot, tavaly pedig nettó 218 millió forintot értek el. Adózott eredményük 5, illetve 1,2 millió forint volt az utóbbi két évben.

Kiemelt kép: Kovács Attila / MTI

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,98%
Fidesz-KDNP 52,44%
DK 16,15%
Momentum 9,87%
MSZP-P 6,64%
Jobbik 6,39%
Mi Hazánk 3,31%
Kétfarkú 2,61%
LMP 2,17%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények