Belföld

Kóla, kakaós keksz és egészmogyorós csoki: kiderült, miket szeret Szijjártó Péter

A 444 megszerzett egy ellenőrző listát, amit a külképviseletek protokoll-főosztályainak küldenek el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatásai előtt. Ebből az általában nem túl érdekes dokumentumból emelték ki a legérdekesebb dolgokat, amelyekből körvonalazható, hogyan éli mindennapjait a magyar külügyminiszter:

  • Például Szijjártónak a Google Maps-en be kell rajzolni egy rövidebb (8-10 km-es) és egy hosszabb (13-15 km-es) futóútvonalat. Ha nincs nyitva a szálloda edzőterme 0-24, akkor azt is meg kell előre érdeklődni, hogy nem lehet-e kinyittatni a sportos miniszternek.
  • Az is kiderül, hogy Szijjártó nem eszik halat és tenger gyümölcseit, nem fogyaszt alkoholt és kávét. Inkább csirkét vagy pulykát eszik, marhahúst pedig teljesen átsütve, inni pedig teát szeret, lehetőleg mézzel.
  • A konvoj autójába pedig a kedvenceit rendeli: egy kis üveg tonikot (lehetőleg Kinley), kólát (lehetőleg Coca-Cola) és kakaós kekszet vagy csokoládét, ha lehet, Ritter egészmogyorós tejcsokoládét.

Kiemelt kép: HELMUT FOHRINGER / APA / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik