Belföld

Mostohafia tartozását tudta le az embercsempész

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés miatt emelt vádat egy szerb-magyar kettős állampolgár férfi és szerb kamionos bűntársa ellen, mert a magyar férfi háromszor csempészett külföldi állampolgárokat Nyugat-Európa felé.

A 47 éves szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi tavaly decemberben Szabadkán beszélte meg egyik szerb ismerősével, hogy a mostohafiának az ismerős felé fennálló 1000 eurós tartozását úgy „törleszti”, hogy illegális határátlépőket szállít hazánkból Nyugat-Európába.

Ennek megfelelően a szerbiai magyar férfi egy szatymazi hotelnél felvett az autójába két határsértőt és őket Németországba szállította. A  szerb megbízó 200 eurót fizetett a költségekre. A második alkalommal a 47 éves embercsempész a megbízó utasítására január végén Röszkén, a határátkelőhely közelében felvett az autójába hét koszovói állampolgárt, akiket egy ismeretlen kamionsofőr csempészett Magyarország területére. A beszállítás után a vádlott öt külföldit Ausztriába vitt, a két másik személy még Szatymaz közelében kiszállt. A szállítás költségeire a megbízó 150 eurót fizetett.

Az ügy másik vádlottja, egy 48 éves szerb kamionsofőr, aki három albánt csempészett át Röszkénél. A 47 éves kettős állampolgár beszállította a gépkocsiba a három albánt és felvett még egy határsértőt. Négyük közül három személyt az olaszországi Triesztbe kellett volna szállítani, azonban Tataházán a járőrök megállították és elfogták őket. Az elfogott kamionsofőr is kapott pénzt az embercsempészésért.

Az embercsempészeket letartóztatták.Az ügyész végrehajtandó börtönt kért rájuk azzal, hogy a szerb állampolgárságú kamionsofőrt ki is kell utasítani az országból.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik