Belföld

7,5 millió forintos óvadék ellenében sem hagyhatja el az otthonát M. Richárd

Hiába fizetett volna 7,5 millió forintot M. Richárd azért, hogy elhagyhassa az otthonát, a Fővárosi Törvényszék elutasította a Dózsa György úti halálos baleset egyik gyanúsítottjának és védőjének a keresetét. Ez azt jelenti, hogy M. Richárd továbbra is házi őrizetben marad.

A kérdezett ügyben az ügyészi fellebbezés eredményes volt. A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezést alaposnak találta, ennek megfelelően az elsőfokú bíróság végzését megváltoztatta, egyúttal az óvadék megállapítására és enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyeletre irányuló védői indítványt elutasította

– közölte megkeresésünkre Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk. Budai Központi Kerületi Bíróság a védői indítvány alapján óvadékot állapított meg, amelynek összegét 7,5 millió forintban határozta meg azzal, hogy ha a gyanúsított az óvadék összegét leteszi, úgy enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyelet lép életbe. Eszerint a bíróság a gyanúsított mozgását Budapest és Pest megye együttes közigazgatási területére terjeszti ki azzal, hogy a nyomkövető technikai eszközt a terheltnek továbbra is viselnie kell.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a végzés ellen a szigorúbb szabályok szerinti bűnügyi felügyelet, vagyis az egy konkrét ingatlanra vonatkozó eltávozási tilalom fenntartása érdekében fellebbezett. Az enyhébb magatartási szabályok előírásával a másodfokú bíróság sem értett egyet, ezért nem enyhített az M. Richárddal szembeni kényszerintézkedésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik