Belföld

Szimpatikus orosz család reklámozza a kormány nemzeti konzultációját

Most már tudjuk, hogy nem fotózásra megy el az a rengeteg közpénz.

A héten kezdte meg a kormány a családok védelméről szóló nemzeti konzultációját, már postázzák a kérdőíveket. A konzultációt kísérő médiakampányban szerepel ez a szimpatikus fiatal család:

Október végén írtunk arról, hogy négy hónap leforgása alatt 18,7 milliárd forintnyi kommunikációs megbízást osztott ki a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal. Úgy tűnik azonban, hogy a nemzeti konzultáció reklámozásával megbízott ügynökség most kifejezetten spórolósan oldja meg a feladatot, legalábbis nem törték magukat azzal, hogy keressenek egy bizalomgerjesztő családot, és lefotózzák őket.

A könnyebb utat választották: ahogy a 444 kiszúrta, egy népszerű fotóügynökség oldaláról töltötték le néhány euróért a „Happy young family with two children outdoors” című fotót. A kép minden valószínűség szerint orosz embereket ábrázol, az alkotó, Dasha Petrenko ugyanis – portfóliójának leírása szerint – Oroszországban tevékenykedik.

Továbbmenve, az sem biztos, hogy valódi családról van szó, ugyanis az apa és az anya is felbukkan más fotókon, ahol másokkal játszanak papás-mamást. Ha mindenáron le kellene vonni valami tanulságot ebből, legyen az, hogy a reklámipar ritkán őszinte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik