Belföld

236 millióért kommunikál Európa jövőjéről a kormány

A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció (pdf-ben itt találja) szerint 236,2 millió forintos megbízás keretében segíti Balásy Gyula két cége, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Szolgáltató Kft., hogy a  kormány külföldön és belfödön is hangoztassa véleményét az “Európa jövőjét érintő kérdésekben”. A megbízás 30 százaléka, több mint 70 millió forint opciós összeg.

A megbízás annak az idén júniusban megkötött keretszerződésnek a része, amelyből egy nappal a megállapodás után penderítették ki Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeit, így a konkrét közbeszerzésekre kizárólag Balásy Gyula érdekeltségei adhatnak ajánlatot.

2014 óta az állami reklámköltéseket a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül intézik. A szervezet Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodája alá tartozik. Tavaly a NKH minden eddiginél többet, összesen 66,5 milliárd forintot költött.

Kép:  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a nemzeti konzultációról tartott Védjük meg Magyarországot! című lakossági fórumon a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben 2017. október 24-én. Fotó: Varga György / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik