Belföld
Budapest, 2018. szeptember 6.
A XIII. kerületi épület előterében kotró- és bontógépek dolgoznak. Budapesten megkezdték a Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottság (KISZ KB) egykori székházának bontását, mely legutóbb a K&H Bank irodaházaként szolgált. A négyemeletes épület 1977-ben készült el a Pozsonyi út végén. 1980-ban költözött be a KISZ, majd a rendszerváltás után a K&H Bank tulajdonába került. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Megszavazták a lakástakarékok állami támogatásának eltörlését

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 10. 16. 12:36

Korábban a témában:

A parlament kedden, különleges eljárásban, 125 igen és 49 nem szavazattal, tartózkodás nélkül megszavazta a lakástakarék-pénztárak állami támogatásának megszüntetését. Az erre vonatkozó javaslatot a fideszes Bánki Erik nyújtotta be mindössze egyetlen nappal a szavazás előtt.

Bánki az Országgyűlés keddi ülésén arról beszélt, hogy a törvényjavaslat előremutató,

mert egy olyan rendszertől vonja meg a támogatást, ami nem működik hatékonyan.

Bánki Erik szerint a 3,5 órás vitában az ellenzéki képviselők a bankok érdekeit védték. Szerinte a bankok extraprofitja a törvény hatálybalépése után a magyar emberekhez vándorol. A fideszes képviselőt több ellenzéki képviselő is megkérte, hogy definiálja az extraprofit fogalmát, de erre nem volt hajlandó. Arra a felvetésre sem reagált, hogy miért nem változtattak a lakáskassza-támogatás feltételein a támogatás teljes eltörlése helyett.

A törvény hatályba lépése után nem igazán lesz értelme lakástakarékot kötni, hiszen ebben a konstrukcióban éppen az volt a jó biznisz, hogy az állam hozzátett 30 százalékot a lakáscélú megtakarításhoz. A lakástakarékokat évi 72 ezer forinttal támogathatta az állam, a maximális összeg havi 20 ezer forintos előtakarékossággal jött össze.

A törvény még ma Áder János köztársasági elnök elé kerülhet, akinek öt napja van aláírni azt.

Mai cikkünkben részletesen összefoglaltuk, hogy mit kell tenniük és mire kell vigyázniuk azoknak, akik az utolsó pillanatban szeretnének lakáskasszát nyitni:

Nyíregyháza, 2015. május 4.
Három, bankoktól kapott elszámolási és forintosítási tájékoztató elolvasása után a Dozsnyák család tagjai számolnak nyíregyházi otthonukban 2015. május 4-én. A család autóhitele havi 53 ezer 995 forintról 27 ezer 547 forintra, a lakástörlesztése az átlagos havi 53 ezer forintról 27 ezer 634 forintra csökkent, a már korábban lejárt 400 ezer forintos személyi hitele után a bank 166 ezer forintot utalt vissza. A családnak összességében a felére csökkent a havi törlesztőrészlete. 
MTI Fotó: Balázs Attila
Mire figyeljen és mit tegyen, aki még lakáskasszát akar kötni gyorsan?
Praktikus tanácsaink a kétségbeesetteknek. A szerződés nem jön létre azzal, hogy kitöltjük az ltp ajánlati dokumentumát, miközben lehet, hogy csak a mai, esetleg a holnapi nap van cselekedni.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Balaton József 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

Terminator 2  Judgment day
1991
Real  James Cameron
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Joe Morton
James Cameron.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Kassar / Pacific Western
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.