Belföld

Forró kályhának esett egy kisgyerek – öt nappal később vitték csak orvoshoz a szülei

itelet(210x140).jpg (Array)
itelet(210x140).jpg (Array)

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a két vádlottat, akikkel szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A szülők az alsózsolcai otthonukban nevelték két kiskorú gyermeküket. A gyámhatóság 2015 márciusában védelembe vette a gyermekeket, mert a szülők nem biztosítottak a számukra megfelelő higiénés körülményeket, a ház és a hozzá tartozó udvar szemetes, lakhatásra alkalmatlan volt.

A szülők a határozat ellenére is elhanyagolta a gyermekeket, az óvodába is piszkosan, ápolatlanul hordták őket, a gyámhatóság munkatársaival nem működtek együtt. Az egyik gyermek egy forró kályhának esett, azonban az anya védőnői utasítás ellenére sem vitte el a háziorvoshoz, csak később az ügyeletre, ahol azonnali kórházi kezelést ajánlottak. A nő 5 nappal később vitte csak orvoshoz a gyermeket.

Az előkészítő ülésen a vádlottak beismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyalásról. A bíróság elfogadta a szülők beismerő vallomását, és nyomban ítéletet hozott. A szülőket a bíróság a kiskorú veszélyeztetése miatt mondta ki bűnösnek. A büntetlen előéletű I. r. vádlottat 10 hónap, míg a büntetett előéletű II. r. vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság az anyával szemben kiszabott szabadságvesztés büntetést 1 év, az apa esetén 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik