Belföld

Fügödi lincselés: mindenki mást mond

A gázoló asszony nem marad a faluban, a boltját is bezárta.

Mint korábban megírtuk, Encs Fügöd városrészén kis híján megismétlődött az olaszliszkai tragédia, rátámadtak egy gyereket elütő nőre, a fogát kiverték, autóját megrongálták. A Népszavának az elgázolt kislány nagymamája azt mondta, unokája napokig élet-halál között lebegett, koponyacsontja betört, tüdeje bevérzett, lábáról a húst lehántotta az autó.

Fügödön mindenki másként emlékezik a történtekre.

A kislány rokonai szerint ők nem bántottak senkit, de úgyis rajtuk verik a balhét, mert romák és nincs pénzük jó ügyvédre.

Szerintük a helyi boltos az autójával előzni kezdett egy parkoló teherautót, a túloldalon ütötte el a kislányt, aki a rendőrség szerint viszont a menetirány szerinti sávban ugrott az autó elé, a teherautó takarásában a vezető nem láthatta.

A boltos üzlete zárva van, házát állítólag rendőrök vigyázzák.

Sógornője szerint az asszonyt összeverték, nem a kormányba verte az arcát, ahogy terjesztik. Olyan lassan ment, hogy még egy biciklis is megelőzte. Családja úgy tudja, a nő nem marad a faluban, sem boltosként, sem fügödiként nem tudna tovább ott élni. Az eltérő állítások tisztázásában segíthet, hogy a balesetet állítólag egy köztéri kamera is rögzítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik