Belföld

Mészáros Lőrincék építenek vészhelyzeti központot a Paksi Atomerőműnek

3 milliárd 653 millió forintért épít új tartalék vezetési pontot a az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft. a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint.

A Tartalék Vezetési Pont a hirdetmény szerint a Paksi Atomerőműben kialakuló nukleáris és hagyományos veszélyhelyzetek kezelésére kialakított, tartalék értékelői és irányítói létesítmény, mely az erőmű területén található Védett Vezetési Pont (VVP) használhatatlansága esetén, a helyszíntől földrajzilag elkülönített helyen biztosítja a hatékony beavatkozást és funkcióját tekintve egyenértékű a VVP-vel. Az operatív szint hasznos alapterülete 1104,8 négyzetméter, a  vészhelyzeti szint hasznos alapterülete 1400,7 négyzetméter lesz.

A tervezett épület elégséges műszerezéssel és eszközökkel rendelkezik a veszélyhelyzet során szükséges beavatkozások irányítására, valamint a veszélyhelyzet-elhárításért felelős szervezeti egységekkel, helyszínekkel és a telephelyen kívüli veszélyhelyzet-elhárításért felelős szervezetekkel, valamint az atomerőművel történő kommunikációra.

A WHB nagyot megy az utóbbi hetekben:

Repkednek a tízmilliárdok a PM új épületére
Első körben 9,8 milliárdot költenek a nemrég felújított épületre,, de a nagyja még hátra van.

Kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik