Belföld

Támogatói kampányt indít az Index

Hétfő délelőtt leállt az Index.hu oldala. A nyitóoldal helyett a következő címlap fogadta a látogatókat:

Ez nem a szokásos hibaüzenet, ami szerverleálláskor szokott lenni.

Ezzel párhuzamosan elérhetővé vált egy oldal, ahol támogatókat toboroz az Index. Tehát valószínűleg ez az oka a leállásnak.

Pénzt kérnek a kivéreztetett Indexre

Nem sokkal háromnegyed 12 után megjelent az Indexen Tóth-Szenesi Attila főszerkesztő írása, amiből kiderül, mi is ez az akció. Azt írja, hétfő délelőtt olyat tettek, mint amit még soha:

lekapcsoltuk az Indexet egy időre, hogy akinek fontos, átérezhesse, milyen lenne, ha nem lennénk.

Úgy fogalmaz, pénzt kérnek a “kivéreztetett Indexre, hogy minél kevésbé függjünk a ki tudja, milyen pénzből megvásárolt CEMP-től.” A támogatás kérését azzal indokolja, hogy az egyetlen, amire nincs hatásuk, az a reklámbevétel. „És azért kérjük, hogy támogassanak minket, hogy ez a függőség is a lehető leggyengébb legyen. ”

A főszerkesztő ígérete szerint folyamatosan beszámolnak arról, mennyi pénzt kaptak, és hogy mire költötték. A támogatásból befolyó pénz nem az alapítványhoz, hanem közvetlenül az Index.hu Zrt-hez kerül. A támogatók nevét pedig bizalmasan kezelik.

Azt írja, nem mernek hosszú távra tervezni. Abban azonban bíznak, hogy ha elég támogatás gyűlik össze, az elkövetkező hónapokban az Index képes lesz továbbra is független, szakmai munkát végezni.

Szeptember 17-én jött a hír, hogy Spéder Zoltán kiszáll az Index mögül.  Ziegler Gábor kereskedelmi vezető és Oltyán József egy KDNP-tag lett a CEMP új tulajdonosa:

Kiszállt Spéder Zoltán az Index mögül
A kereskedelmi vezető és egy KDNP-tag a CEMP új tulajdonosa, utóbbi lelkesen ünnepelte a Fidesz választási győzelmét.

Az Index tulajdonosváltásáról több cikkben is beszámoltunk:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik