Belföld

Újabb tervet eszelt ki a józsefvárosi önkormányzat a balos közösségi klub ellen

Az Auróra szerint egy önkormányzati alkalmazott tüzelte a lakókat ellenük.

Ismét korlátozná a józsefvárosi önkormányzat az Auróra klub működését, amelyet az újabb fejleményről beszámoló Mérce „Budapest egyik baloldali mozgalmi központjának” nevez. Ezúttal azt próbálják elérni, hogy este tíz után ne tarthassanak nyitva.

A cikk szerint júliusban azzal próbálkozott a kerület vezetése, hogy „kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély” hiányában tegyen lakatot a közösségi térre, csakhogy erről nem küldtek hivatalos értesítést az üzemeltetőnek, amelynek egyébként van érvényes működési engedélye.

Az Auróra azóta is működik, pénteken azonban az önkormányzat a honlapján számolt be arról, hogy a jegyző „az Auróra Kioszk környezetében található öt társasház több mint 200 lakójának” kezdeményezésére visszavonta az Auróra Kioszk éjszakai nyitvatartási engedélyét.

A kezdeményező társasházak tulajdonosai mostanra végleg megelégelték a programokra nagy számban járó vendégek által keltett hangzavart, hangoskodást, az alkohol hatására gátlásaiktól megszabadult fiatalok randalírozását, utcai ordítozását, amelyek miatt lehetetlenné válik az éjszakai pihenésük

– állt a kerület közleményében.

Az Auróra közölte, hogy fellebbez a jegyzői határozat ellen, és jogerős döntésig a szokott nyitvatartási időben várják vendégeiket. Hozzátették: tudomásuk szerint az önkormányzat egy munkatársa gyűjtött rendszeresen aláírásokat a lakóktól, a kormánypárti médiában megjelenő hamis állításokra hivatkozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik