Belföld

Elfogadhatatlanul magas bérköveteléssel álltak elő az ajkai kórház felmondó orvosai az állam szerint

Nem sokkal az után, hogy az ajkai kórház intenzív osztályán felálltak az ápolók, az összes altatóorvos beadta a felmondását, írtuk meg csütörtökön este.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ most azt írja közleményében, az ajkai kórház intenzív osztályának orvosai 2018. szeptember 20-án adták be csoportos felmondásukat más elfoglaltságra hivatkozva.

Bár a kórház vezetősége ezt megelőzően több alkalommal is tárgyalt az érintett orvosokkal, azok olyan magas bérköveteléssel álltak elő, amelynek elfogadása komoly bérfeszültséget, ezzel együtt zavart keltett volna az intézmény dolgozóinak mindennapos munkájában

– fogalmaztak.

A kórházvezetés elfogadta az aneszteziológiai és intenzív osztály dolgozóinak felmondását, és a távozásukig rendelkezésre álló másfél hónap alatt gondoskodik az orvosi állomány utánpótlásáról -amely a jelenlegi körülmények között lehetséges -, illetve biztosítja a zavartalan és folyamatos ellátást az említett osztályokon.

Arról is írnak, hogy az ajkai Magyar Imre Kórházban 2010 óta több mint 5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, amelynek köszönhetően megújult a kórház épülete és sikeresen átalakult a működési struktúra: megteremtették a gyermekek sürgősségi ellátásának feltételeit, továbbá kialakították az egykapus beléptetőrendszert.

2017-től kezdve új eszközök is érkeztek az intézménybe, ahol ma már egy modern, 21. századi követelményeknek megfelelő CT üzemel, a légzésfunkciós labor mellett pedig egy vastagbél- és gyomorvizsgálatra alkalmas, 13 millió forintos eszközt is beüzemeltek.

Ugyancsak nemrég kapott új mammográfiás készüléket a kórház, és a közeljövőben a fertőzőosztály teljes felújítása is megkezdődik. A humán erőforrás fejlesztésére 137 millió forint érkezett, ennek köszönhetően 14 orvos és 17 ápoló kezdhette meg a munkát a kórházban.

Az ajkai kórházban nincs jelentős várólista, az idei évben a kórház szülészet-nőgyógyászat osztálya elnyerte a “Családbarát kórházi osztály” címet, amit mindössze néhány kórházi osztály kapott meg eddig az országban.

Kiemelt kép:  Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik