Belföld

Megszólaltak a CEMP új tulajdonosai

A CEMP-X Online két új tulajdonosa, Oltyán József és Ziegler Gábor a napi.hu-nak adott interjúban azt mondta, a médiacsoport megvásárlásához kellett az eladói akarat is. Ziegler szerint a mostani tulajdonosváltás annak a folyamatnak része, amelyben Spéder Zoltán lépésről lépésre megvált médiaérdekeltségeitől.

Egy hajszálon múlik az Index sorsa
A lap mögött álló alapítvány kuratóriumának egyetlen tagja az Index jogásza. De az új tulajdonosok ezen is változtathatnak.

A mostani adásvétel sem előzmény nélküli, hiszen Ziegler szerint Spéder néhány éve már felajánlotta ezt a lehetőséget akkori társainak és neki, de az üzlet végül nem valósult meg. Oltyán hozzátette, hogy jó lehetőségnek tartotta a mostanit. A vételárral kapcsolatban nem árultak el semmilyen információt, csak annyit mondtak, hogy kevés saját erő mellett a vételár többségét hitelből fizették.

Az Index.hu függetlenségével kapcsolatban Ziegler megjegyezte, hogy a portál függetlenségét az garantálja, hogy

semmilyen jogunk nem fűződik ahhoz, hogy a napi szerkesztésbe vagy a lap tartalmába bármilyen módon is beleavatkozzunk.

Illetve, mint mondta, ez üzleti okokból sem áll érdekükben. A CEMP SH KFT. hirdetési árbevételeinek felét az Index.hu biztosítja, ezért Ziegler elmondása szerint az üzletmenet szempontjából alapvető fontosságú, hogy a zavartalan működés biztosított legyen.

Független, nagy olvasottságú és kifejezetten színvonalas Index.hu-ra van szükségünk üzletileg is – ez lehet a CEMP-X Online sikerének is a garanciája

– tette hozzá Ziegler.

Oltyán elmondta, semmilyen módon nem vesz részt az országos politikában és nem is tervezi. A KDNP megyei alapszervezetbe „magánéleti okokból” kérte felvételét, hozzátette, üzleti döntéseit semmilyen módon nem befolyásolja a KDNP-s munkája.

Javaslom, hogy mindenki gondolkozzon el egy picit azon, hogy mi érdeke fűződik a 444.hu-nak előszedni a különféle kommentjeimet, és hétfő óta napirenden tartani az Index.hu függetlenségének kérdését, összemosni mindezt a KDNP-s szerepemmel. Annak ellenére is, hogy világosan fogalmaztunk: a felületek értékesítése kapcsán kötődünk az Index.hu-hoz, nem vagyunk a tulajdonosai, nincs befolyásunk a lap tartalmára

– húzta alá Oltyán, majd hozzátette, hogy hajlamos felhúzni magát, ha olyat olvas az Indexen, amiről tudja, hogy nem pontos. A napi operatív munkában egyébként nem szeretne részt venni, de a társaságok igazgatóságának munkájában igen.

Ziegler szerint a szerkesztőségek életében nem várható jelentős változás, személyi kérdésekben biztosan nem.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik